Feroball® FBT

Design - Materiaal - Toepassing

Het Feroball® FBT-gewrichtslager is een zelfsmerend sferisch gewrichtslager, speciaal ontworpen voor langzaam bewegende of oscillerende toepassingen. Het lager blinkt uit in een zeer lage stick-slip grens, het moment tussen stilstaan en bewegen. Primair ontwikkeld voor een zeer lage wrijvings-weerstand in beweegbare brugtoepassingen. Vervolgens breed ingezet in een diversiteit aan maritieme- en industriële toepassingen. Het gewrichtslager is verkrijgbaar in vijf designs: ND (Normal Duty), HD (Heavy Duty), FW (verbrede kogel), HO (verlengde binnenring) en I (Inch).

Door het composiet Feroform T814 in combinatie met de binnen- en buitenring in RVS 316L (1.4404), verkrijgt het Feroball® FBT-lager, in vergelijking met de meeste andere Cr-Ni staalsoorten, een superieure corrosiebestendigheid. Uitermate geschikt dus voor het inzetten in een vochtige of natte omgeving. Zowel zoet- als zoutwater toepassingen zijn toegestaan.

Klantspecifiek

Op aanvraag zijn andere staalsoorten mogelijk en zijn de lagers tevens in inch-maten verkrijgbaar.

Feroball® heeft voor vaste- en losse opstellingen diverse mogelijkheden doorontwikkeld, waaronder de optionele axiaal-schuifbare binnenring.

Feroball® lagers worden door Kühne Industrie B.V. voortdurend doorontwikkeld. Voor inzet in bestaande- en nieuwe toepassingen, om thermische uitzetting en andere gecombineerde radiale en longitudinale bewegingen op te nemen.

Vraag naar onze oplossingen voor uw toepassing!

Verberg

Feroball® FBT

Ontdek de FBT